Заморозка як ідеальний спосіб зберігання банного віника
Зберегти належний стан банного віника вдається не завжди. Часто трапляється так, що під кінець зими головний атрибут парильні стає зовсім не придатним для використання. Занадто тонкі вітки через пересихання починають стовбурчиться у різні боки, листя починає сохнути і обсипатися, залишаючи лише лисі прути.
Ось наприклад досвідчені господині, роблячи певні заготівлі на зиму, знають, що при правильно проведеному заморожуванні після розморожування можна отримати свіжий продукт. Якщо роздивлятися ситуацію із банним віником — тут усе аналогічно.
Якщо у якості місця для зберігання віників господарі лазні обирають горище, головний атрибут парильні урешті-решт пересихає. Це і не дивно, адже горище у лазні — місце з найрозпаленішим повітрям.
Заморожування свіжого віника допомагає запобігти процесу пересихання. Стабільна мінусова температура холодильника без перепадів допомагає запобігти пересиханню листя.
Як правильно заморожувати банні віники?
Усі професійні банщики та любителі сауни знають, що такий свосіб найідеальніший для збереження віника у наглядному стані. Паритися таким віником справжня насолода, незалежно від того, з якого дерева він виготовлений: з дуба, липи чи берези. Навіть ідеально зібраний, засушений та запарений віник не зрівнятися із задоволенням від свіжого банного аксесуара.
Віник, який перед використанням був заморожений, надасть відчуття літнього лісу навіть у найморозніший зимовий день. Особливо із урахуванням усіх правил процесу заморозки. Такий віник — свіжий, матиме приємний аромат, бездоганно м’який.
Якщо піддати віник правильному заморожуванню можна щосезонно мати свіжий інструмент.
Завдяки сучасному розвитку технологій навіть з’явилось багато компаній, які пропонують послуги заготівлі та заморозки банних віників. Вибір на будь-який смак, однак ціни при цьому занадто дорогі. Однак це дозволяє підібрати банний аксессуар, враховуючи власні потреби та смаки. Для будь-якої пори року для вас доступні листяні чи трав’яні пристосування для лазні.
Однак набагато дешевше буде заготовити такий віник самому. Якщо у вас є місткий холодильник чи морозильна камера, то при належній вправності можна заморозити найпотрібніший аксесуар для лазні — віник.
Щоб розпочати процес заморозки, віник необхідно ретельно підготувати. Перш за все, злегка підсушити гілки. Ідеальне рішення — упакувати віник у вакуумний пакет. Відсутність повітря допоможе зберегти атрибут у ідеальному стані.
Слід пам’ятати про температурний режим під час заморозки і у процесі зберігання. Якщо не хочете, щоб якість віника постраждала, його необхідно зберігати при -15 градусів, тоді на листі не з’являться крижані кристали, які при розморожуванні руйнують поверхню листа. Більш низькі температури занадто заморожують банний аксесуар, роблячи його непридатним для використання.
Отже, дотримуючись усіх правил та рекомендацій щодо зберігання банного віника, ви ще довго зможете ним користуватися. До речі, у нашому магазині знайдеться підбірка банних атрибутів на будь-який смак. Переходьте до вкладки “товари” та обирайте те, що підійде саме вам!